Til og med ozonlaget er tettere enn på lenge…

Visste du at man kan være kritisk til innvandring uten å være rasist? Jeg har selv vært skeptisk til innvandringen til vårt flotte land. F.eks har jeg vært kritisk til at det ikke er enklere for asylsøkere å sysselsettes. Jeg har også vært kritisk til at mottakene ikke er i god nok stand. Jeg har også vært kritisk til at integreringen av og til ikke ser ut til å fungere. Jeg tuller litt med deg nå. Det er også selvsagt lov å mene at vi tar imot for mange. Det er også lov å mene at det er kun kristendom som skal være tillatt religion i Norge. Det er også lov å mene at «like barn leker best» – Ja det er lov å si at du vil ha en kjæreste med samme hudfarge eller at barna dine skal ha blå øyne. Det er innenfor dine personlige preferanser og meninger.

«Jeg er ikke rasist, men…» – Har du hørt den før? Det er her problemstillingene starter. Det er her mange mister sine rasjonelle argumenter. Det er greit å være kritisk til innvandring, jeg synes det er betydelig verre og et overtramp når man er kritiske til innvandrere. Klarer du å se forskjellen? Kritisk til et system som håndterer mennesker, og kritisk til menneskene som er i systemet? Jeg vet at det er en tynn linje og ikke like lett å skille. Det er når du tramper over denne linjen at du blir kalt for rasist. Helt ærlig så er det noen som kaller deg for rasist om du ikke tramper over linjen også. Jeg sa ikke at det er lett. Jeg sier det er en forskjell som alle har godt av å vite litt om.

Jeg har debattert innvandrere, religion og innvandring med svært mange igjennom de siste årene. 3-5 % klarer å holde en saklig og kritisk argumentasjon og leverer gode argumenter for sin overbevisning uten å være ufin mot mennesker. Og nettopp det liker jeg veldig godt, jeg tror disse menneskene. Det som gjør at mange av dere faller i kategorien «rasist» er når dere ikke skiller mennesker og system. Det er menneskene som er problemet og ikke systemet. Det kan være at dere ikke mener det sånn, men dere sier det sånn.

Et godt og aktuelt eksempel:

«- Kapasitet. Selvfølgelig. Hva hadde du sagt om du betalte 2000 kroner for å besøke oss og kose deg her, og så kom det plutselig en gruppe på 50 stykker gående inn hit? Vi har sagt nei til tre andre grupper også, men akkurat når det kommer slike skal det bli et helvetes bråk, sier Madsen og legger til: – Sånn er det blitt i Norge nå.»
http://www.dagbladet.no/nyheter/hytteutleier-ville-ikke-ta-imot-betalende-flyktninger—slik-er-det-blitt-i-norge-na/6034355

Hva er problematisk med dette? De hevder jo at det gjelder «kapasitet» – problemet er lyden som kommer i siste del: «akkurat når det kommer slike skal det bli et helvetes bråk» – Med «slike» trapper hun over linjen fra å klage på systemet til å definere folket og da personer i en gruppe, i dette tilfellet asylsøkere. Uttalelsen er klart rasistisk.

Mange hevder også at vi ikke har råd til å ta imot flyktninger når pensjonistene ikke har råd til mat. Og det i rike Norge. Det er for så vidt greit å mene noe om prioriteringer. Det er ikke rasistisk. Men når det sirkulerer bilder på facebook om minstepensjonisten som ikke har råd til mat når asylsøkere får gratis tannlege så settes en svak gruppe opp mot en annen. Som om en elendighet kan legges på en annen svak gruppe. Dette kalles stigmatisering og man behandler en gruppe som «årsaken til elendigheten» – Om noen skal ha skyld så bør det kanskje være politikere? Eller lav oljepris? Må det være asylsøkere som er skyld i dette? Problemet er at slike utsagn har kun en effekt, å skape fremmedhat, og det helt ugrunnet. For når man sjekker fakta så er ikke tannhelsen helt gratis. Ikke slik som du og jeg tror. Det gjelder kun akutthjelp, og da må man søke fylkesmannen og behandlingstiden der alene er nok til å gi meg tannpine. Det er lov å mene at minstepensjonistene sulter, og komme med forslag på hva man kan gjøre med det. Det er lov å mene at løsningen er å bruke mindre på u-hjelp eller mottak av flyktninger. Men å skylde på flyktningene, da har du gått over grensen og har rett til å få litt rasist-tittel kastet etter deg.

«Om Norge forsetter som de har gjort de siste 10 årene, så går det til helvete» fikk jeg servert for litt siden. Hva er det som er så ille spør jeg da? Vold og kriminalitet synker, utdanningsnivået blir høyere, økonomien har hatt rimelig god positiv utvikling i 150 år, bortsett fra 17 av disse årene. Vi blir dobbelt så mange leger om 10 år. Trafikkulykker går ned. Fattigdommen synker i Norge. Det eneste som kommer frem er at det kommer flere innvandrere … og for motstanderen så er det DET som er problemet. Da har du noe mot innvandrerne. Jeg ser ikke så mye som går feil vei i Norge og uansett regjering de siste 15-20 årene så har vi utviklet oss bra og det fortsetter selv om FRP har fått lov å ta litt på rattet. I Norge er vi flinke til å styre den norske skuta fremover. Sånn alt i alt altså, selv om jeg ikke er enig i alt jeg heller. Men det går ikke til helvete og vi har ikke økende kriminalitet, vold eller terror på norsk jord. Det vi derimot har som skremmer meg er en mer høylytt og tydelig fremmedfiendtlig vridning og aksept i vår kultur. Du er sikkert ikke så skremt av det, men jeg er det.

Jeg liker å si at i en gruppe mennesker er det alltid like mange tullinger. En viss andel må være de som er mest sprø uansett. Er ikke det greit å anta? Jeg har lest meg opp på antall muslimer i verden det er lett å finne. Det som er mer problematisk er hvor mange som er farlige. Det er snakk om få promille, og man må bruke mange siffer i prosentregningen. .006625% av verdens 1,6 milliarder muslimer kan anses som personer med en tilknytning til en et terrornettverk. I andre undersøkelser så er det fra 2 – 5 % som støtter at vold kan brukes når det er nødvendig, ikke nødvendigvis terror. Det gir en global mengde med ekstremismer fra ca 106.000 blant de verste til i yttergrensen kanskje 80 millioner sympatisører som neppe kommer til å bli voldelige.

Høres det mye ut? Det er ca 50 millioner muslimer i Europa. Nå skal jeg bruke 5 % som maks for å regne ut supportere. Det gir 2,5 millioner «sympatisører» og ca 3300 som kan klassifiseres som de mest ekstreme. Nå er nok mesteparten av de aller mest ekstreme i de landene hvor de aller mest ekstreme har makt og holder til, så at det er 3300 er jo bare om de er helt jevnt spredd rundt om i verden. Så her snakker vi MAKS.

Hvor mange høyreekstreme genuine rasister er det i Europa? Jeg skal være snill og si at de er like mange i prosent som andel av den muslimske verden. Altså 0,00625 % av befolkningen. Det er 700 millioner mennesker i Europa. Altså ca 650 millioner om vi tar bort muslimer. Blant muslimene er det er det ca 2-5 % som mener at vold er greit når det kreves. Jeg antar at ratioen er noenlunde det samme, at blant Europeere er sympatien for ekstreme høyrevridde omtrent lik. Jeg skal ikke nevne at undersøkelser i Europa sier at tallet er 15 %, da blir det så urettferdig.

Det er altså 650 millioner ikke-muslimer her. Det gir maks 32,5 millioner mennesker som støtter ekstreme høyrevridde individer. Og med samme prosent (like mange tullinger i en gitt gruppe mennesker) – har vi 40 625 høyreekstreme som er like farlige som de 3300 farlige muslimene. Jeg vet helt klart hvilken gruppe jeg frykter mest. Og ALLE disse 40 625 menneskene befinner seg allerede i Europa og noen av de gjør allerede sin andel av terroren. Bortsett fra at det oftere omtales som sinnsforvirret når ikke IS kan ta på seg skylden. Frykten din gir legitimitet og grobunn til de 40 625 mest ekstreme europeere…

Når jeg ser ditt hat og din frykt så er det den største gruppen du støtter, det er den største gruppen som vokser mest, det er den gruppen som i historien har vist at den evner å rydde ut store deler av en befolkning fordi den ble gjort til «fienden» – Selvsagt skal vi slå knallhardt ned på de 3300 og hindre de i å vokse. Men når du drar «skylden» over på de nesten 50 millionene med uskyldige mennesker da har du gått for langt.

Rasismen og frykten som jeg ser hos mange av mine venner og også hos enkelt innen min egen familie er ofte en misforstått frykt. Vi TROR det er så ille, men det er ikke det. Verden har knapt noen gang vært bedre. Men media har blitt raskere. «Jeg vil ikke ha sykepleiere som skjærer over strupen på 80-åringer»-fikk jeg høre. «Er det et vanlig problem?» spurte jeg. Nei det er ikke det. Egentlig er det som om du ser på dokumentarer om flykrasj før du skal ut å fly. Vi hører stadig om flyulykker. Men fakta er jo at det er tryggere å fly enn å kjøre bil. Men vi har ikke bilskrekk-kurs? Flyskrekk-kurs er derimot vanlig.

Statistikken tilsier at vi ikke skal være redd for terror, vi har ingen grunn til å være redd for innvandrere eller asylsøkere. De er ikke farlige. Selvsagt hører vi om de gangene de voldtar, tafser og stjeler. Vi hører om de gangene de setter mottaket i brann, om slåsskamper og vi hører om alt galt som skjer. – Fordi det selger, på samme måte som om nyheten om flykrasj aldri slipper unna avisen. Det selger. Vi leser sjelden om de to som satt en torsdagskveld på asylmottaket og spilte kort, eller om de som valgte å tilbringe en kveld på Norsk-kurs. Ikke fordi det ikke skjer, men fordi det aldri selger en eneste avis. Slipper du inn 10 000 mennesker som skal kjede seg i noen måneder på asylmottak så vil det alltid være en gruppe idioter som selger aviser med sin oppførsel. Når du lar frykten ta overhånd gir du grobunn til en betydelig større fare for samfunnet. En kollektiv fremmedfrykt som fører til at helt uskyldige mennesker nektes adgang på bakgrunn av frykt. Eller som holdes på utsiden av samfunnet, eller i verste fall deporteres og henrettes. Den reelle faren er dommen over millioner av uskyldige menneskeliv og oppblomstringen av menneskehat. Muslimsk terror har noen hundre år igjen før de tar igjen henrettelsen av jødene under andre verdenskrig.

I 2013 døde ca 18000 mennesker globalt i terroraksjoner. De fleste døde er muslimer i muslimske land. Det var 4995 terrordrap i Europa, ikke i 2013, det ville tatt seg ut, men mellom 1965 og 2005 ca 80 % av disse ble drept av separatister. Det gir oss 999 andre som vi kan fordele over 40 år. (Nå vet jeg at et fåtall av disse skyldes religiøse, men vi tar i for å virkelig «skylde» på noen.

Ca 6 millioner ble henrettet med gass over 5 år sist gang frykt og skyld fikk bestemme. Terror vil bruke over 240 tusen år på å utrette det samme! Unnskyld, religiøs terror om vi grupperer alle andre enn separatister. Derfor frykter jeg frykten betydelig mer enn terroren. Jeg frykter at mange har glemt historien og tillater igjen å skylde på mange uskyldige mennesker for elendigheten som vi så falskt føler.

Frykten er irrasjonell, statistisk helt feil og gir grobunn for det som burde skremme deg betydelig mer. Føler du på frykten må du ikke la den seire, prøv å se enkeltmennesket for hva det virkelig er, hva det kan skape og ikke vær redd fordi idiotene er betydelig mer synlige en oss kjedelige som det ikke er verd å skrive om i avisene. Ikke la frykten få vinne, ikke la frykten holde deg tilbake. Det er herlig å fly, det er herlig å bli kjent med nye mennesker. Du må tørre å bremse din egen frykt. Verden er ikke så farlig som den ser ut som. Til og med ozonlaget er tettere enn på lenge.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *