Noen tall fra Statistisk Sentralbyrå

I dag skal vi se på tre små bilder, og fortelle kort hva de betyr.

Det første bildet under viser hvor mange prosent av befolkningen som har selv sagt at de er utsatt for vold eller trusler. Dette er fra SSB sin leverkårsundersøkelse.  Vi skal fokusere på 1997 og 2015 – Det kan også være greit å lese denne fra VG [link her] – Den er litt gammel, men viser det samme som statistikken. Ca 5,5 % sa at de selv er utsatt for vold i 1997. Tallet for 2015 er ca 3,5 %. Vi gjør det enkelt og stopper her. Scroll lenger ned for neste bilde.

binary-259310-85712

Det andre bildet vi skal se på er innvandrere og deres barn i antall fra 1970 til 2016. Vi fokusere på 1997 og 2015 her også. Det var ca 230.000 innvandrere i 1997, vi er ca 848.000 nå. Søker man på «Økt kriminalitet med økt innvandring» så får man 96.000 treff i google. Enkelte politiske partier skriver også trygghet i samfunnet og tar med innvandring i samme åndedrag. Det er mange som går rundt med en helt ubegrunnet fremmedfrykt. Ja det har kommet mange flere innvandrere, men har flere blitt utsatt for vold? Se opp igjen på bildet over. Dette er enkelt. Det har vært en nedgang. – Ja men vi blir flere folk sier de, så antallet går opp… Da skal vi se på mattematikken, og i dag skal vi bruke enkel prosentregning. Se lenger ned på neste bilde.

innvandring

Det vi ser i tabellen under er de samme tallene som vi ser i de to andre bildene. Som vi ser så har ca 60.000 færre rapportert om opplevd vold i 2015 kontra 1997. Se, flere innvandrere, mindre kriminalitet. Dette er ikke en «mening» – men ren fakta. Så når andre forsøker å si noe annet, så vet du nå at de tar feil.

tabell

 

Dette var jo slettes ikke vanskelig. Videre er det kanskje på tide å berømme politi og myndigheter for godt arbeid? Aldri før har det være så få anmeldelser, så lite vold og likevel en stor oppgang i antall bøter og fengslinger. Når noen klarer oppgang i nedgangstider så betyr jo det at de gjør en knakende god jobb. Hadde politiet og påtalemyndighetene være et AS, burde du ha kjøpt aksjer der i 1997.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *